مهدی ملکی سورکی

داشتن اطلاعات صحیح وکافی در مورد یک واقعه و پردازش صحیح آن  برای یک خبرگزاری و یک روزنامه میتواند مهمترین رکن رسالت آن رسانه باشد،شکی در این نیست که جایگاه خبرنگاران زحمتکش در روشنگری در جامعه بسیار رفیع است و میتواند باعث بالا رفتن سطح معلومات جامعه شود ولی در این میان بعضی افراد بعلت نداشتن اطلاعات کافی و منبع موثق خبر، بصورت ناآگاهانه و یا جهت اهداف خاص اخبار را وارونه جلوه میدهند که میتواند تبعات منفی برای جامعه داشته باشد و ذهن بیننده یا خواننده را نسبت به یک موضوع عوض کند،برای مثال در روز عید فطر و فردای آن در استان یزد شاهد بروز یک طغیان (افزایش بیماری ) در چند شهرستان از جمله میبد و اردکان و صدوق و زارچ بودیم که به حمدا... این موضوع با پیگیری های مسمتر کنترل گردید ، در خصوص

علت آن بررسی های زیادی صورت گرفت ومسئولین مربوطه تاکنون اطلاع رسانی داشته اند و مشخصا یک دلیل خاص علت آن نبوده است.

 

در این خصوص چند نکته حائز اهمیت میباشد :

 

 

http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_32068.jpeg

1– زمان شروع این اتفاق دقیقا بعدازظهر عید فطر بوده است یعنی بعد از یک ماه روزه داری که مصرف مواد غذایی و شیرینیجات افزایش می یابد.

2 – زمان وقوع آن در گرمای بی سابقه هوا بوده است که در صورت کمترین بی توجهی به بهداشت فردی و عمومی باعث بیماری می شود.

 

3 – این اتفاق بصورت همزمان در چند نقطه استان روی داده است.

 

4 – حداکثر طول عامل اولیه طغیان تا یکشنبه 1392/05/20 بوده است و موارد محدود بعد بعلت انتقال فرد به فرد بوده است.

 

5 -  کلیه نمونه برداری های آب صورت گرفته از شبکه توزیع آب شرب شهر های مذکور و شهر یزد که از همان ساعات اولیه نیز صورت گرفته است فاقد آلودگی میکروبی  بوده است.

 

6 – کم شدن آب انتقالی باعث استفاده از منابع بومی آب استان گردیده است که قطعا کیفیت آب انتقالی را ندارد و ممکن است در بعضی از مناطق شهر مزه یا بوی مناسبی را نداشته باشد ولی آلودگی میکروبی ندارد ضمنا جایگزینی هم برای آن وجود ندارد.

 

7 – کنترل کیفی آب بصورت مستمر بصورت روزانه شامل کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی و شیمیایی انجام میگیرد و میزان کلر آب شهر در حد استاندارد میباشد و هر گونه مشکل احتمالی (کم بودن و یا عدم وجود کلر در آب ) سریعا پیگیری میشود.

 

8 – جهت اطلاع مردم شریف یزد ، میزان استاندارد کلر باقیمانده در آب شرب در شرایط  عادی بایستی (0/2 تا 0/8 ) باشد و وجود این مقدار کلر در آب برای از بین بردن آلودگی آب الزامیست و هیچگونه مشکلی برای سلامت انسان ایجاد نمکند  و اگر آبی فاقد کلر باقیمانده باشد مصرف آن توصیه نمی شود .

 

9 – در طغیان اخیر بالا بودن کلر اضافی آب به هیچ عنوان عامل بیماری نبوده است.

 

اینجانب نماینده اداره یا شرکتی نمی باشم و با توجه به معلومات مرتبط وظیفه  خود دانستم که نظرشخصی خود را میگویم ، حال به این اخبار توجه کنید..

 

چند روز پیش خبرگزاری مهر و امروز روزنامه همشهری روز سه شنبه 1392/05/29  تیتر صفحه اول ویژه یزد :

 

 http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_32070.jpeg

 

 الف ) روز گذشته درمانگاههای اطراف بلوار 22 بهمن و چهارراه معلم و سه راه شحنه مملو از مریض بوده !!!!

 

ب ) علت بیماری ،مسمومیت با کلر باقیمانده ( که عامل سلامت آب میباشد ) تشخیص داده شد !!!!


http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_32069.jpeg

 

ج) پیش از این در نمونه گیری های آب زارچ و شاهدیه به وجود کلر اضافه در آب پی برده شده بود !!!!! (منبع خبر؟؟؟؟ مگر چه کسی این کار را میکند که مراکز رسمی مرتبط بی اطلاع هستند )

 

و .....

 

به نظر می آید بجای توصیه به رعایت بیشتر بهداشت فردی و عمومی و خوردن غذاهای سالم و معتبر با اخبار خود به مردم القا میکنند کلر باقیمانده آب عامل مسمومیت میباشد وقطعا این حساسیت ایجاد میشود آب داری کلر باقیمانده مناسب شرب نمی باشد و این در حالی است که کاملا مخالف این موضوع صحت دارد و در آب فاقد کلر امکان آلودگی و بیماری زایی وجود دارد.

 

امیدوارم با افزایش اطلاعات و دریافت اطلاعات صحیح باعث سلامتی بیشتر مردم شویم.

 

شاد و سالم باشید...










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا